A-kwaliteit Carbid  De grootste van NL  Voor 16:00 besteld, morgen in huis  Milieuvriendelijk  Carbid 5 jaar houdbaar


Wij geven antwoord op al uw vragen over carbid en het carbid schieten

1. Mag ik zomaar carbid schieten of ben ik een vergunning nodig?

Carbid schieten wordt ieder jaar populairder binnen Nederland. Hierdoor hebben gemeentes hun regels omtrent het carbid schieten aangescherpt. Mede door de aanscherping van regels voor het afsteken van vuurwerk in 2014, bent u sinds 2014 te allen tijde een vergunning nodig om te mogen carbid schieten. In sommige gemeentes is het carbid schieten verboden! Wij adviseren daarom om altijd bij uw gemeente navraag te doen over de regels van het carbid schieten op oudejaarsdag.

2. Is carbid echt goedkoper dan vuurwerk?

Ja, carbid is in verhouding tot vuurwerk vele malen goedkopen dan (knal)vuurwerk. Reken maar uit, u kunt met 2,5 kilo carbid (gemiddelde prijs €10) een hele dag carbid schieten. Wanneer u bij de vuurwerkhandel vuurwerk koopt, bent u al snel €50 of zelfs meer kwijt! Een bijkomend voordeel is dat carbid veel harder knalt dan normaal (knal)vuurwerk.

3. Mag ik carbid doorverkopen?

U mag carbid verkopen wanneer u in bezit bent van een KvK nummer en dit in uw bedrijfsbeleid is opgenomen. Een particulier kan daardoor geen carbid doorverkopen!

4. Mag het carbid verzonden worden?

Ja, echter mag carbid alleen verzonden worden door speciale ADR geregistreerde koeriers. Dit komt doordat carbid valt onder ‘’gevaarlijke stoffen’’. Het pakket moet tevens voorzien zijn van de juiste veiligheidsetiketten!

5. Zijn jullie echt de goedkoopste in de verkoop van carbid?

Wij houden de prijzen van onze concurrenten wekelijks in de gaten. Het kan echter altijd voorkomen dat een aanbieder carbid verkoopt welke lager zijn dan onze prijzen. Wij stellen het daarom ook op prijs om dit bij ons te melden zodat wij onze prijzen kunnen aanpassen. Zo proberen wij carbid tegen scherpste prijzen van Nederland aan te bieden.

6. Ik heb nog carbid over, hoe kan ik dit het beste bewaren?

Ons carbid is minimaal 5 jaar lang houdbaar. U kunt dit het beste op de volgende manier bewaren:

  • Bewaar het carbid in een lucht- en waterdichte verpakking, het liefst een hersluitbare emmer;
  • Bewaar het carbid een droge plaats met een constante (kamer)temperatuur;
  • Er mag geen condens op de verpakking van het carbid komen (temperatuur verschillen); 
  • Bewaar het carbid in een rek, niet op de vloer;
  • Laat het carbid met rust, verplaats het carbid niet en kijk ook niet of het carbid nog goed is. 
  • Wij raden het gebruik van een vochtvreter af, deze trekt water aan en reageert met het carbid.

7. Zijn er verschillende soorten carbid?

Ja, er zijn meerdere soorten carbid in omloop. Alleen wij verkopen het beste carbid wat er op de markt verkrijgbaar is en voorzien is van het kwaliteitskeurmerk klasse A. Dit keurmerk wordt in het laboratorium proefondervindelijk toegewezen. Ons carbid komt niet uit verre landen zoals China, maar komt gewoon uit Europa.  Tevens is ons carbid voorzien de een UN code: UN1402, welke staat voor het beste kwalitatieve carbid wat er op de markt is.

8. Mag carbid het hele jaar door verkocht worden?

Ja, carbid valt buiten de vuurwerkregeling. Daarnaast wordt carbid voor vele doeleinden gebruikt, denk maar eens aan: carbidlampen, autogeen lassen en bestrijding tegen ongedierte. Alleen door de bekendheid van het carbid schieten, wordt het meeste carbid in december verkocht.

9. Welke diameter heeft het carbid?

Wij verkopen carbidbrokken met verschillende groottes. Het meeste carbid wat wij verkopen is carbid klasse A50/80 (carbid met diameter van 50mm tot 80mm). Klasse A50/80 wordt gebruikt voor het carbid schieten. Daarnaast verkopen wij ook carbid klasse A10/25 (voor ongediertebestrijding) en carbid klasse A5/10 (voor carbidlampen).

10. Kan ik van carbid uitslag krijgen?

Ja, sommige personen zijn allergisch voor carbid. Wanneer iemand allergisch is voor koolstof, calcium of kalk raden wij af om het carbid aan te raken. Wij adviseren iedereen om te allen tijde werkhandschoenen te dragen, ook tijdens het carbid schieten. Wij leveren daarom altijd een gratis setje plastic handschoenen bij het carbid!  Wanneer u toch voelt dat u onwel raakt of uitslag krijgt van carbid, raadpleeg dan altijd een arts, vergeet niet het veiligheidsetiket mee te nemen! 

© 2012 - 2024 Oudjaarswinkel.nl | Carbid kopen & melkbus kopen = carbid schieten | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel