Sorteer op

A-kwaliteit Carbid  De grootste van NL  Voor 16:00 besteld, morgen in huis  Milieuvriendelijk  Carbid 5 jaar houdbaar


Carbid voor carbidlamp(en)carbidlamp carbid

Carbidlampen bestaan nog steeds en worden zo nu en dan op beurzen of festivals gebruikt. Wij kunnen u voorzien van speciaal carbid voor in uw carbidlamp. Het carbidlamp carbid bestaat uit kleine carbidsteentjes met een diameter van 5mm tot 10mm. Wij hebben altijd voldoende voor u op voorraad.

De geschiedenis van carbidlampen

Vroeger was het één van de bekendste lampen in Nederland, de carbidlamp. Vanaf 1895 werden carbidlampen toegepast in gebouwen en op voertuigen zoals auto’s en fietsen. De carbidlamp is uitgevonden in 1892 door Thomas Leopold Wilson. Hij bedacht een methode om licht te maken van acetyleengas, wat wordt verkregen door toevoeging van water aan het carbid. Het licht van een carbidlamp bestond uit een heldere witte vlam.

In de tweede wereldoorlog maakte men zelf carbidlampen, doordat de fabricage geheel was stil gezet. Na de tweede wereldoorlog werd de carbidlamp steeds minder gebruikt en maakte langzaam plaats voor de elektrische verlichting zoals we deze nu kennen. Tegenwoordig zijn carbidlampen antiek en worden alleen nop bij speciale gelegenheden gebruikt. De prijzen van carbidlampen liggen tegenwoordig omennabij de €40,00 en €75,00. 

Heeft u vragen over een carbidlamp? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen, wij geven graag antwoord op al uw vragen over carbidlampen. 

© 2012 - 2024 Oudjaarswinkel.nl | Carbid kopen & melkbus kopen = carbid schieten | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel