Sorteer op

A-kwaliteit Carbid  De grootste van NL  Voor 16:00 besteld, morgen in huis  Milieuvriendelijk  Carbid 5 jaar houdbaar


Mini Carbid kopen

Mini carbid heeft een nominale diameter van 15 tot 25 millimeter. Deze grootte is vergelijkbaar met grind. Mini carbid is uiterst geschikt voor diverse doeleinden, anders dan carbid schieten, zoals:

Mini carbid is lucht- en waterdichte verpakt in zakken van maximaal 5 kilo. Op deze manier is carbid langer houdbaar. U kunt ook kiezen voor een speciale bewaarblik om carbid in te bewaren, handig voor als een zak nog niet helemaal leeg is. In het bewaarblik behoud het carbid zijn kwaliteit en verkleurt het carbid niet.  

LET OP: Dit type mini carbid is niet geschikt voor carbid lampen! Carbid voor carbidlampen nodig, klik hier.


Carbid voor blikschieten - Verfblik carbidblikschieten carbid

Blikschieten is een ideale manier om bekend te raken met het traditionele carbid schieten. Daarnaast kan dit al in uw eigen achter- of voortuin plaatsvinden. Blikschieten is carbid schieten in het klein. Het principe is hetzelfde alleen gebruik u in plaats van een melkbus een verfblik. Veel carbidschieters zijn op jonge leeftijd begonnen met het blikschieten om zo ervaring op te doen voor het echte traditionele carbid schieten.

Wij leveren speciaal carbid klasse A10/25 voor het blikschieten. Dit carbid heeft een kleine brokdiameter tussen de 10mm tot 25mm waardoor het geschikt is voor het blikschieten. Gebruik geen grote brokken carbid in een verfblik om ongelukken te voorkomen.

Probeer zelf niets uit, wanneer u nog geen ervaring heeft met carbid en/ of het blikschieten. Een te groot gaatje in de bodem kan zorgen voor ernstige brandwonden. Draag daarom altijd handschoenen en een veiligheidsbril tijdens het blikschieten. 

Spoedcursus blikschieten

Benodigdheden voor het blikschieten

  • Een verblik van tussen de 5000ml en 7500ml;
  • 50 gram carbid klasse A10/25, per schot;
  • 5ml water per schot;
  • Een aansteker voor de ontsteking.

Stappenplan:

1. Om te kunnen blikschieten, dient het verfblik een gaatje van 4 millimeter in de bodem te hebben. Beslist niet groter, anders gebeuren.
2. Doe ongeveer 50 gram carbid klasse A10/25 in het verfblik.
3. Giet het water over het carbid in het verfblik, het carbid begint te sissen.
4. Doe de deksel handvast op het verfblik.  
5. Plaats het verfblik  onder een lichte hoek omhoog op een verharde ondergrond, zodat de deksel van het verfblik niet terug kan kaatsen. 
6. Wacht ongeveer 15 tot 20 seconden vanaf stap 3. Niet langer, anders ontstaat er teveel gas in het verfblik, met alle gevolgen van dien.
7. Ontsteek het verfblik met een aansteker, raadzaam is om tijdens het ontsteken van het verfblik handschoenen te dragen.

8. U hoort een luide knal, maak het verfblik schoon, en herhaal alle stappen. 

Bent u enthousiast geworden? Maak dan kennis met blikschieten en koop uw carbid hieronder

© 2012 - 2024 Oudjaarswinkel.nl | Carbid kopen & melkbus kopen = carbid schieten | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel